top of page
IMG_5169.jpg

OVER

FR

Paula komt uit Brussel, een Europese kosmopolitische stad. Net als de hoofdstad, sterk in zijn diversiteit, drukt het zijn kunst uit door middel van schilderijen waar kleuren een primordiale plaats innemen.

Daarnaast moet u er meer over weten.

Schilder, leerling van Charlotte Vondevoghel, perfectioneert haar tekenvaardigheid door een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel. De voorliefde van de kunstenaar voor de menselijke natuur. Momenteel werkt ze zowel portretten, waar ze zich zal concentreren op de psychologische kant, als meer abstracte doeken, waarin Paula Raiglot spiritualiteit, de verdiensten van religies en het menselijk gedrag dat eruit voortvloeit, bevraagt.

Roept belangrijke essentiële vragen op, in het bijzonder met betrekking tot de toestand van vrouwen, mensenrechten en sociaal-culturele integratie. Deze grote vragen worden door de kunstenaar soms met enthousiasme, soms met verdriet behandeld, en worden in zijn werken ingevoegd door middel van korte zinnen, tussenwerpsels die de kunstenaar RAIGLOGRAM noemde.

Daarnaast moet u er meer over weten.

Eerder deed ze een heel onderzoek naar het getal negen en de beschaving van de Cycladen, wat ze tot uitdrukking bracht in een lange reeks acryldoeken, een techniek die ze mooi vindt. De kunst van Paula Raiglot is er op twee verschillende manieren, maar complementair voor de kunstenaar: enerzijds een figuratieve uitdrukking waarbij de menselijke natuur wordt onderzocht door middel van blikken, uitdrukkingen en lichaamshoudingen; aan de andere kant een meer abstracte uitdrukking die misschien meer vrijheid geeft in de soms delicate vragen die de kunstenaar benadert.

Daarnaast moet u er meer over weten.

Actief in Brussel.

NL

Paula werd geboren in Brussel, de kosmopolitische Europese hoofdstad, waar ze ook werkt. In haar schilderijen is coloriet zeer belangrijk.

Ze is leerlinge van Charlotte Vindevoghel en is onder meer tekenlessen aan de befaamde Academie voor Schone Kunsten van Brussel en heeft vooral belangstelling voor de menselijke natuur.

Zij maakt zowel portretten –waarin zij het psychologische aspect plaats als abstracte schilderwerken –waarin zij nadenkt over spiritualiteit, de waarde van het geloof en de invloed hiervan op het menselijk gedrag-.

Paula aandacht aan belangrijke essentiële vragen: van leefomstandigheden van de vrouw, van mensenrechten tot sociaal-culturele inburgering.

De artieste behandelt deze onderwerpen soms met enthousiasme, maar ook soms met verdriet. In haar werk worden thema's vermeld in korte zinnen die zij RAIGLOGRAM noemt.

Voordien deed zij onderzoek naar het cijfer 9 en de correlatie hiervan met de bevolking van de Cycladen. Dit thema komt aan bod in een hele reeks acryl-schilderijen, een techniek die haar erg ligt.

Daarnaast moet u er meer over weten.

De kunst van Paula heeft verschillende complementaire gezichten: en een figuratieve uitdrukkingen waarin de menselijke natuur in de lichaamshouding, de blik en de expressie belicht worden weergegeven een meer abstracte uitdrukking met nadruk op de soms vragen die zijelt delicaat

IN

Geboren in Brussels Cosmopolitan Capital, geïnspireerd door de diversiteit van deze stad, drukt Paula haar kunst uit in schilderijen waar kleuren essentieel zijn.

Paula is een schilder die ook gespecialiseerd is in het verwerken van tekenen en een aantal interessante technieken in haar zoektocht om haar kunst ten volle tot uitdrukking te brengen. Haar opleiding omvat cursussen aan de bekende ACADEMIE DES BEAUX ARTS in Brussel en workshops bij de abstracte Belgische schilder Charlotte Vindevoghel.

Daarnaast moet u er meer over weten.

Haar interesse in de menselijke psyche bracht haar ertoe om ook portretwerk te bestuderen. Ze wil nog steeds graag portretten maken met speciale aandacht voor de intieme, unieke psychologische aspecten van haar onderwerpen.

Ze is ook gedreven om zichzelf uit te drukken door middel van abstract werk. Het is intrigerend om te zien dat haar diepe interesse in spiritualiteit en de invloed van religie op de mensheid, weerspiegeld wordt in vele aspecten van haar werk, waarbij hun impact op menselijk gedrag wordt belicht.

Daarnaast moet u er meer over weten.

Paula reflecteert regelmatig met groot enthousiasme over haar en anderen fundamentele levensvragen aan de hand van haar schilderijen. Dit omvat de verschillende levensomstandigheden die vrouwen ervaren, de wereld van de mensenrechten en sociaal-culturele integratie.

Ze is ook niet bang om pijn te uiten in haar werk. Een deel van haar werk is vastgelegd in wat ze << RAIGLOGRAM >> noemt, waar ze korte zinnen zal invoegen om te verwijzen naar het onderwerp van het stuk.

Daarnaast moet u er meer over weten.

Andere interessante gebieden van haar werk zijn waar ze studies uitvoerde rond het getal "9", evenals de oude beschaving geboren uit de prachtige groep Griekse eilanden die bekend staat als de CYCLADEN. Vanuit deze inspiratiebronnen creëerde ze een groot aantal acrylschilderijen, een techniek die ze enorm aanbidt.

Daarnaast moet u er meer over weten.

De kunst van PAULA RAIGLOT heeft twee verschillende, maar complementaire hoofdthema's. Enerzijds een figuratieve uitdrukkingsvorm, die haar de mogelijkheid geeft om zowel de menselijke natuur als het menselijk lichaam te onderzoeken en bloot te leggen. Het andere, haar meer abstracte werk, dat haar de vrijheid geeft om meer vrijheden te nemen in wat de soms delicatere vragen vertegenwoordigt die ze als kunstenaar moet uiten.

Foto door Pascale De Snijders

bottom of page